dosare de daună
Home Administrare flote Asigurări Topul celor mai reclamate companii de asigurări

Topul celor mai reclamate companii de asigurări

Trei asigurători au cumulat anul trecut nu mai puţin de 6.245 de reclamaţii pentru nereguli privind despăgubirile şi nerespectarea condiţiilor contractuale. Potrivit  ASF, cele mai reclamate companii de asigurări sunt City Insurance, Asirom şi Euroins.

Pentru piaţa asigurărilor – reasigurărilor s-a primit în total un număr de 15.419 petiţii, în scădere cu 2,96% faţă de anul 2015. Cele mai multe sunt raportate pe segmentul politelor RCA.

Au fost analizate separat un număr de 1.378 solicitări ale petenţilor referitoare la Astra, Carpatica Asig şi Forte Asigurare-Reasigurare, societăţi cărora ASF le-a retras autorizaţia de funcţionare.

Nemulţumirile exprimate

Aspectul cel mai des reclamat de către petenţi în 2016 a fost neplata/plata parţială a despăgubirilor / valorilor de răscumpărare solicitate de către asiguraţi/păgubiţi, în 7.345 cazuri, acestea reprezentând un procent de 80,22% din total. Printre alte aspecte sesizate s-au numărat şi solicitări de recalculare a valorii despăgubirilor, respectiv nerespectarea condiţiilor contractuale / Normelor RCA.

Modalitatea de finalizare

Analiza petiţiilor raportată la clasa de asigurare arată că, pentru clasa asigurărilor generale, 6.361 petiţii (71,03% din total de 8.956) au fost soluţionate în favoarea petenţilor: 5.500 petiţii pe clasa asigurărilor obligatorii auto (76,09% din totalul de 7.228 înregistrat pe această clasă); 709 petiţii pe clasa asigurărilor facultative casco (58,89% din totalul clasei); 87 petiţii pe clasa asigurărilor de incendii şi alte daune la proprietăţi (27,97% din totalul clasă).

În ceea ce priveşte structura petiţiilor funcţie de entitatea reclamată, 99,29% din numărul petiţiilor analizate în anul 2016 au fost îndreptate împotriva societăţilor de asigurare şi un procent de 0,71% au fost înregistrate împotriva brokerilor de asigurare

Situaţia primelor societăţi de asigurare pentru care s-au înregistrat cele mai multe petiţii în anul 2016, precum şi creşterile/scăderile comparativ cu anul 2015, este următoarea:

foto2

 

 

 

 

 

 

Sursa: ASF

 

fotoSursa: ASF

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

SAL-Fin
Asigurări

Soluţionare alternativă a litigiilor prin SAL-Fin: 80% din totalul cererilor au vizat piaţa RCA

Consumatorii au primit în plus faţă de ofertele iniţiale ale asigurătorilor suma...

RCA
Asigurări

Care ar fi neajunsurile proiectului Legii RCA. Punct de vedere UNSAR – BAAR

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR) şi Biroul...

ASF
Asigurări

Pentru sectorul de asigurări, ASF a primit peste 2.800 de reclamații în semestrul II 2023

Numărul total al petițiilor unice înregistrate, în semestrul al II-lea al anului...

tarifele RCA
Asigurări

UNSAR: Prima medie RCA a crescut cu 5% în primele 9 luni din 2023

În primele 9 luni ale anului trecut, prima medie RCA a crescut...